ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΕΥΧΗ

  ΤΕΥΧΟΣ 24ο (2022)

ΤΕΥΧΟΣ 25ο (2023)

ΤΕΥΧΟΣ 26ο (2023)

ΤΕΥΧΟΣ 27ο (2023)

vol17 vol25 vol26 vol27

10 χρόνια Έρκυνα

Συμπληρώθηκαν φέτος (Δεκέμβριος του 23) δέκα (10) χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του επιστημονικού ηλεκτρονικού περιοδικού Έρκυνα.  Ήδη μέχρι στιγμής έχουν αναρτηθεί είκοσι επτά (27) τεύχη με συνολικά 323 άρθρα.
Η καθολική αποδοχή του περιοδικού πιστεύουμε ότι οφείλεται σε ορισμένα πλεονεκτήματα που το χαρακτηρίζουν, όπως:
α) την πυκνή (μέση) κυκλοφορία που συνεπάγεται σύντομη δημοσίευση,
β) τη δωρεάν διαδικασία κρίσης και δημοσίευσης για τα μέλη της ΠΑ.Π.Ε.Δ.Ε. (και για όσους δεν έχουν τα τυπικά προσόντα για να γίνουν μέλη),
γ) τις έγκριτες επιστημονικές επιτροπές κριτών που απαρτίζονται από μέλη ΔΕΠ και ΕΔΙΠ Πανεπιστημίων, επιστήμονες αναγνωρισμένου κύρους, Σχολικούς Συμβούλους / Συμβούλους Εκπαίδευσης και εκπαιδευτικούς με διδακτορικό που καλύπτουν τα αντίστοιχα επιστημονικά πεδία,
δ) τη δημοσίευση εργασιών που ανακοινώθηκαν σε συνέδρια και ημερίδες της ΠΑΠΕΔΕ, σε ειδικά τεύχη, μετά από κρίση των αντίστοιχων επιστημονικών επιτροπών,
ε) το γεγονός της προσμέτρησης των δημοσιεύσεων στην Έρκυνα κατά τις κρίσεις των στελεχών εκπαίδευσης.

Ειδικότερα το περιοδικό φιλοξενεί τόσο θεωρητικές εργασίες όσο και ερευνητικές, από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, που αποτυπώνουν αποτελέσματα κάποιας έρευνας σε διακριτά επιστημονικά αντικείμενα (π.χ. Λογοτεχνία, Φυσική, Μαθηματικά, Ξένες γλώσσες, Τεχνολογία, Πληροφορική, Κοινωνιολογία κ.λπ.) αλλά και από το ευρύτερο επιστημονικό και κοινωνικό περιβάλλον (Εκπαιδευτική Πολιτική, Συγκριτική Εκπαίδευση, Διοίκηση της Εκπαίδευσης, Αξιολόγηση, Ειδική Αγωγή, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, Καινοτόμες Δράσεις κ.λπ.).

 

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ

Αγαπητοί/τές συνάδελφοι,

Σύμφωνα με το νέο καταστατικό της ΠΑΠΕΔΕ μπορούν να εγγράφονται ως τακτικά μέλη,

όσοι έχουν πτυχίο ειδικότητας από αυτές που υπάρχουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (π.χ. Φιλόλογου, Μαθηματικού, Τεχνολόγου κ.λπ.) με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σε οποιοδήποτε τομέα, και με οποιαδήποτε ιδιότητα (Μόνιμοι, αφυπηρετήσαντες, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι ή υπό διορισμό, Συντονιστές Εκπαιδευτικού έργου, πρώην Σχολικοί Σύμβουλοι).

Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι δράσεις της ΠΑΠΕΔΕ πραγματοποιούνται με την εθελοντική προσφορά εργασίας των μελών της και οι σχετικές δαπάνες (για Ημερίδες, Συνέδρια, συντήρηση Ηλεκτρονικού Περιοδικού Έρκυνα, διατήρηση τραπεζικού λογαριασμού, υπηρεσίες φοροτεχνικού και δικηγόρου, αναλώσιμα κ.ά.), καλύπτονται μόνο από τις συνδρομές των τακτικών μελών.

Έτσι, καθίσταται αναγκαία η εγγραφή όσων έχετε τη σχετική δυνατότητα, για να μπορούμε να διατηρούμε υψηλό επίπεδο προσφοράς στις εκπαιδευτικές μας δραστηριότητες και να απολαμβάνετε τα προνόμια των τακτικών μελών.

Για πληροφορίες σχετικές με την εγγραφή νέου μέλους πηγαίνετε στη διεύθυνση https://papede.wordpress.com/about-us/aitisi-eggrafis/

Επικοινωνία

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και πατήστε <Αποστολή>

 

 

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας στείλτε μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΪΟΥ 2017

Η Πανελλήνια Παιδαγωγική Εταιρεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΑΠΕΔΕ),
ο Τομέας Παιδαγωγικής του Φ.Π.Ψ. του Ε.Κ. Πανεπιστημίου Αθηνών και
το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα «Κολλέγιο Αθηνών- Κολλέγιο Ψυχικού»,
συνδιοργανώνουν Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο:

«Προγράμματα Σπουδών για ένα δημιουργικό σχολείο».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο «Κολλέγιο Αθηνών- Κολλέγιο Ψυχικού», την Παρασκευή απόγευμα 5 Μαΐου  και το Σάββατο 6 Μαΐου 2017.

Ώρα έναρξης εργασιών την Παρασκευή το απόγευμα στις 5.00 μ.μ. 

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Για περισσότερες πληροφορίες, πηγαίνετε στη διεύθυνση https://papede.wordpress.com/ και

  https://papede.wordpress.com/synedria/may-17/.

3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Η Πανελλήνια Παιδαγωγική Εταιρεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΑΠΕΔΕ),
ο Τομέας Παιδαγωγικής του Φ.Π.Ψ. του Ε.Κ. Πανεπιστημίου Αθηνών και
το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα «Κολλέγιο Αθηνών- Κολλέγιο Ψυχικού»,
συνδιοργανώνουν Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο:

«Προγράμματα Σπουδών για ένα δημιουργικό σχολείο».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο «Κολλέγιο Αθηνών- Κολλέγιο Ψυχικού», την Παρασκευή απόγευμα και το Σάββατο, 5 και 6 Μαΐου 2017.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Αποστολή προτάσεων για εισηγήσεις μέχρι τις 15 Μαρτίου 2017.

Για να δείτε το αντικείμενο του συνεδρίου, τους ενδεικτικούς άξονες, τον τρόπο υποβολής εργασιών,  ενδεχόμενη δημοσίευσή τους στην Έρκυνα  κ.ά. πατήστε εδώ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Λόγω των εκλογών η καταληκτική ημερομηνία αποστολής εισηγήσεων για το Συνέδριο «Αυτονομία σχολικής μονάδας» μετατίθεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Σας καλωσορίζουμε book-computerστην ΕΡΚΥΝΑ, το ηλεκτρονικό - επιστημονικό περιοδικό με ελεύθερη πρόσβαση, της Πανελλήνιας Παιδαγωγικής Εταιρείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΑ.Π.Ε.Δ.Ε.).

Σκοπός του περιοδικού είναι η δημοσίευση πρωτότυπων άρθρων ή εργασιών, που δεν έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν ή δεν έχουν υποβληθεί για δημοσίευση σε άλλο επιστημονικό περιοδικό ή συνέδριο.

Το περιοδικό εκδίδεται μέχρι τρεις φορές το χρόνο, ενώ προβλέπονται και έκτακτα τεύχη τα οποία θα περιλαμβάνουν ειδική θεματολογία και αφιερώματα.

Ημερολόγιο Γεγονότων

Νοέμβριος 2018
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
istologio
 
epitropes

synedria

imerides

bibliokritikes

ΕΡΚΥΝΑ Newsletter

Επισκεψιμότητα

Σήμερα6
Χθές24
Αυτή την εβδομάδα119
Αυτό τον μήνα798
Σύνολο291643

ΙΡ Επισκέπτη : 44.204.196.161 Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 08:13

Επισκέπτες online

Επισκέπτες : 18 επισκέπτες online Μέλη : Δεν υπάρχουν μέλη online