Στο 22o Τεύχος φιλοξενούμε 9 άρθρα. Τα άρθρα αυτά ξεχωριστά το καθένα μπορείτε να δείτε ανά Θεματικό Πεδίο στο μενού «Αρθρα». Έτσι έχουμε: α) Στη Φιλολογία - Ιστορία τρία άρθρα, β) Στις Θετικές Επιστήμες ένα άρθρο και γ) Στα Γενικά Θέματα πέντε άρθρα: ι) ένα στα Παιδαγωγικά, ιι) ένα στη Διοίκηση Εκπαίδευσης και ιιι) τρία στη διαπολιτισμικότητα.

Για να δείτε ολόκληρο το 22o Τεύχος πατήστε εδώ.

Στο 21o Τεύχος φιλοξενούμε 9 άρθρα. Τα άρθρα αυτά ξεχωριστά το καθένα μπορείτε να δείτε ανά Θεματικό Πεδίο στο μενού «Αρθρα». Έτσι έχουμε: α) Στη Φιλολογία 3 άρθρα: ι) 2 σχετικά με τη λογοτεχνία και ιι) ένα άρθρο για την Ιστορία, β) Στην Πληροφορική ένα άρθρο και γ) Στα Γενικά Θέματα πέντε άρθρα: ι) 2 από αυτά στη διαθεματική συνεργασία (ένα στην ψηφιακή ποίηση και ένα σε έργο ρομποτική) ιι) ένα για τη μέτρηση της συναισθηματικής νοημοσύνης, , ιιι) δύο άρθρα στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης.

Για να δείτε ολόκληρο το 21o Τεύχος πατήστε εδώ.

Στο 20 Τεύχος φιλοξενούμε 6 άρθρα. Τα άρθρα αυτά ξεχωριστά το καθένα μπορείτε να δείτε ανά Θεματικό Πεδίο στο μενού «Αρθρα». Έτσι έχουμε: α) Στη Φιλολογία ένα άρθρο για μια δοκιμή διακειμενικής ανάγνωσης, β) Στις Θετικές Επιστήμες ένα άρθρο για την απόκτηση γνώσης για την Ενέργεια, γ) Στην ξενόγλωσση εκπαίδευση την πρόταση της Χριστιανόπολης, δ) Στα Γενικά Θέματα δύο άρθρα:  ι) για τις αρνητικές μορφές του Λαϊκισμού κ.ά., ιι) για τα κίνητρα και τις μαθησιακές συμπεριφορές μαθητών με εξαιρετικές επιδόσεις και ε) Στην Πληροφορική επιστήμη την αποτίμηση για την ευχρηστία του κωδικΟράματος.

Για να δείτε ολόκληρο το 20ο Τεύχος πατήστε εδώ.

Στο 19ο Τεύχος δημοσιεύονται 11 εργασίες (οι οποίες αποτελούν το Γ΄ Μέρος από όσες επιλέχθηκαν από την Επιστημονική Επιτροπή) από το πανελλήνιο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Κολλέγιο Αθηνών, από 1 έως 3 Νοεμβρίου 2019, με θέμα «Προγράμματα Σπουδών σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει» και συνδιοργάνωσαν: η Πανελλήνια Παιδαγωγική Εταιρεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τα Λύκεια Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού.

Για να δείτε ολόκληρο το 19ο Τεύχος πατήστε εδώ.

Στο 18ο Τεύχος δημοσιεύονται 11 εργασίες (οι οποίες αποτελούν το Β΄ Μέρος από όσες επιλέχθηκαν από την Επιστημονική Επιτροπή) από το πανελλήνιο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Κολλέγιο Αθηνών, από 1 έως 3 Νοεμβρίου 2019, με θέμα «Προγράμματα Σπουδών σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει» και συνδιοργάνωσαν: η Πανελλήνια Παιδαγωγική Εταιρεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τα Λύκεια Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού.

Για να δείτε ολόκληρο το 18ο Τεύχος πατήστε εδώ.

Στο 17ο Τεύχος δημοσιεύονται 11 εργασίες (οι οποίες αποτελούν το Α΄ Μέρος από όσες επιλέχθηκαν από την Επιστημονική Επιτροπή) από το πανελλήνιο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Κολλέγιο Αθηνών, από 1 έως 3 Νοεμβρίου 2019, με θέμα «Προγράμματα Σπουδών σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει» και συνδιοργάνωσαν: η Πανελλήνια Παιδαγωγική Εταιρεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τα Λύκεια Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού.

Για να δείτε ολόκληρο το 17ο Τεύχος πατήστε εδώ.

Στο τεύχος αυτό φιλοξενούμε 5 άρθρα. Τα άρθρα αυτά ξεχωριστά το καθένα μπορείτε να δείτε ανά Θεματικό Πεδίο στο μενού «Αρθρα». Έτσι έχουμε: α) Στις Θετικές Επιστήμες ένα άρθρο για την περίμετρο και το εμβαδόν στα σχολικά εγχειρίδια Τουρκίας και Ελλάδας της Δ΄ τάξης Δημοτικού και β) Στα Γενικά Θέματα τέσσερα άρθρα:  ι) για τον κοσμοπολιτισμό ή/και πατριωτισμό στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, ιι) για βασικές πτυχές του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ιιι) για διοικητικές και παιδαγωγικές πρακτικές στην ενίσχυση μεταβλητών της ορθολογικής και συναισθηματικής διάστασης της μάθησης και iv) για τις διαστάσεις της επαγγελματικής εξουθένωσης των στελεχών εκπαίδευσης.

Για να δείτε ολόκληρο το 16ο Τεύχος πατήστε εδώ.

Σας καλωσορίζουμε book-computerστην ΕΡΚΥΝΑ, το ηλεκτρονικό - επιστημονικό περιοδικό με ελεύθερη πρόσβαση, της Πανελλήνιας Παιδαγωγικής Εταιρείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΑ.Π.Ε.Δ.Ε.).

Σκοπός του περιοδικού είναι η δημοσίευση πρωτότυπων άρθρων ή εργασιών, που δεν έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν ή δεν έχουν υποβληθεί για δημοσίευση σε άλλο επιστημονικό περιοδικό ή συνέδριο.

Το περιοδικό εκδίδεται μέχρι τρεις φορές το χρόνο, ενώ προβλέπονται και έκτακτα τεύχη τα οποία θα περιλαμβάνουν ειδική θεματολογία και αφιερώματα.

Ημερολόγιο Γεγονότων

Νοέμβριος 2021
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
istologio
 
epitropes

synedria

imerides

bibliokritikes

ΕΡΚΥΝΑ Newsletter

Επισκεψιμότητα

Σήμερα5
Χθές38
Αυτή την εβδομάδα43
Αυτό τον μήνα917
Σύνολο266996

ΙΡ Επισκέπτη : 34.207.230.188 Τρίτη, 30 Νοέμβριος 2021 05:56

Επισκέπτες online

Επισκέπτες : 20 επισκέπτες online Μέλη : Δεν υπάρχουν μέλη online