ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Οι εργασίες που υποβάλλονται στο περιοδικό Έρκυνα πρέπει να είναι πρωτότυπες. Η υποβολή μιας εργασίας ενέχει τη μορφή πιστοποίησης ότι δεν έχει δημοσιευθεί στο παρελθόν ή δεν έχει υποβληθεί για δημοσίευση σε άλλο επιστημονικό περιοδικό ή συνέδριο. Οι εργασίες δημοσιεύονται μετά από διαδικασία ανώνυμης κρίσης από δύο τουλάχιστον κριτές σύμφωνα με τη διεθνή επιστημονική δεοντολογία. 

Οι εργασίες υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (υπόψη της επιτροπής έκδοσης του περιοδικού Έρκυνα).

Οι συγγραφείς επισυνάπτουν μία ξεχωριστή σελίδα με ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας: θέση εργασίας, ταχ. διεύθυνση, τηλέφωνα και e-mail.

Οι εργασίες να έχουν μέγεθος από 4.000 – 7.000 λέξεις.

Πριν την υποβολή της εργασίας, οι συγγραφείς να διαβάσουν πρώτα τις οδηγίες μορφοποίησης (με ιδιαίτερη έμφαση στις Οδηγίες για τις Αναφορές).

Κατόπιν να αντιγράψουν το αρχείο πρότυπο εργασιών στον υπολογιστή τους και είτε να γράψουν απ΄ευθείας σε αυτό ή να μεταφέρουν τα τμήματα της εργασίας τους, σύμφωνα με τις επιτόπου οδηγίες.

Επίσης, είναι καλό να συμβουλεύονται το Φύλλο κρίσης που χρησιμοποιούν οι κριτές για την αξιολόγηση της εργασίας.

Αποτελεί σταθερή εκδοτική πολιτική του περιοδικού ότι κανένας/ καμία συγγραφέας δεν μπορεί να υποστεί θετική ή αρνητική διάκριση όσον αφορά στο φύλο, τη φυλή, τη θρησκεία ή την εθνικότητα. Τα άρθρα κρίνονται στη βάση της επιστημονικής επάρκειας και μόνο.

Σημείωση.  Η Επιτροπή Έκδοσης της Έρκυνας, δεν είναι υποχρεωμένη να προωθεί για κρίση εργασίες Σχολικών Συμβούλων ή εκπαιδευτικών με μεταπτυχιακό, που σύμφωνα με το καταστατικό μπορούν να εγγραφούν ως μέλη της ΠΑΠΕΔΕ, και δεν έχουν εγγραφεί.

-

Σχετικά με τη στατιστική επεξεργασία.

Για να είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν οι κλασικές μέθοδοι της επαγωγικής στατιστικής (t-test ανεξαρτήτων δειγμάτων, ανάλυση διασποράς κ.λπ.) προκειμένου να επιτευχθεί η γενίκευση των όποιων αποτελεσμάτων είναι απαραίτητο, μεταξύ άλλων, να προσεχθεί ιδιαίτερα το μέγεθος καθώς και η αντιπροσωπευτικότητα του δείγματος, διαφορετικά, τα όποια αποτελέσματα είναι απλώς ενδεικτικά και αφορούν μόνο στο συγκεκριμένο δείγμα.

Όταν στέλνονται στο περιοδικό άρθρα που περιέχουν ποσοτική έρευνα θα πρέπει να μην περιορίζονται στην παρουσίαση μόνο μέσων τιμών ή συχνοτήτων και σχετικών συχνοτήτων και διαγραμμάτων (περιγραφική στατιστική) αλλά να περιέχουν και στοιχεία επαγωγικής στατιστικής.

Για παράδειγμα:

  • Εάν μια εκπαιδευτική έρευνα έχει ως δείγμα εκπαιδευτικούς, θα πρέπει να γίνει εξέταση για την ύπαρξη διαφορών που σχετίζονται με την ηλικία, το φύλο, τις σπουδές, τα χρόνια υπηρεσίας κ.λπ.
  • Εάν μια εκπαιδευτική έρευνα έχει ως δείγμα μαθητές, θα πρέπει να γίνει εξέταση για την ύπαρξη διαφορών που σχετίζονται με  το φύλο, το μορφωτικό επίπεδο των γονέων, την τάξη (αν το δείγμα προέρχεται από διαφορετικές τάξεις) κ.λπ.

Επίσης, πρέπει να αναφέρονται τα ερευνητικά ερωτήματα καθώς και μέσα από ποιες ερωτήσεις  προσεγγίζεται το κάθε ερευνητικό ερώτημα.  H παρουσίαση αποτελεσμάτων μόνο μέσω μεμονωμένων ερωτήσεων παρέχει αδύναμη πληροφόρηση.

Το ερωτηματολόγιο της έρευνας να παρουσιάζεται στο Παράρτημα.

 -

Όσοι αναφέρονται σε μελέτες περίπτωσης καλόν είναι να συμβουλευθούν τις σχετικές οδηγίες διενέργειάς τους,  πατώντας εδώ

-

Μετά τις παρατηρήσεις των κριτών, οι συγγραφείς να αναγράφουν τις διορθώσεις τους, αναλυτικά σε ξεχωριστό αρχείο (π.χ. στην παρατήρηση 1 των κριτών έγινε η τάδε διόρθωση ή δεν έγινε λόγω της εξής διαφωνίας).

 

Σας καλωσορίζουμε book-computerστην ΕΡΚΥΝΑ, το ηλεκτρονικό - επιστημονικό περιοδικό με ελεύθερη πρόσβαση, της Πανελλήνιας Παιδαγωγικής Εταιρείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΑ.Π.Ε.Δ.Ε.).

Σκοπός του περιοδικού είναι η δημοσίευση πρωτότυπων άρθρων ή εργασιών, που δεν έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν ή δεν έχουν υποβληθεί για δημοσίευση σε άλλο επιστημονικό περιοδικό ή συνέδριο.

Το περιοδικό εκδίδεται μέχρι τρεις φορές το χρόνο, ενώ προβλέπονται και έκτακτα τεύχη τα οποία θα περιλαμβάνουν ειδική θεματολογία και αφιερώματα.

Ημερολόγιο Γεγονότων

Φεβρουάριος 2018
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
istologio
 
epitropes

synedria

imerides

bibliokritikes

ΕΡΚΥΝΑ Newsletter

Επισκεψιμότητα

Σήμερα18
Χθές45
Αυτή την εβδομάδα177
Αυτό τον μήνα1014
Σύνολο220013

ΙΡ Επισκέπτη : 54.144.84.155 Παρασκευή, 23 Φεβρουάριος 2018 10:25

Επισκέπτες online

Επισκέπτες : 26 επισκέπτες online Μέλη : Δεν υπάρχουν μέλη online